Vårt ønske er at HYT Bjorli skal være en base for avslapping, aktiviteter, opplevelser og for deg og dine. En plass du kan skape minner og ha tid til å gjøre som du vil.

Vedlikeholdsfrie materialer gir større frihet

Vi har bevisst valgt materialer som krever lite vedlikehold, både innvendig og utvendig på hyttene. Vi ønsker at kjøperne av HYT Bjorli skal få bruke tiden sin på det de vil og ikke trenge å tenke på vedlikeholdsarbeid på mange, mange år. De fleste av oss bor allerede i et hus og opplever at vedlikeholdsarbeid og oppussing tar mye tid og energi som vi gjerne skulle brukt på andre ting. HYT Bjorli skal være en motsats til dette og du skal i hvert fall ikke tenke på vedlikeholdsarbeid her på lang tid.  

Nettopp derfor har vi valgt å kle hyttene i malmfuru.

Malmfuru er impregnert fra naturens side og trærne har stått i mange tiår før de hogges og foredles. Hva er det som gjør at denne tretypen er så holdbar? Lurer du nok på. Det er fordi malmfuru er laget av den innerste delen av furutrær. Den indre delen av stammen kalles for kjerneved og denne prosessen starter typisk når treet er 40-60 år gammelt. Selve «malmingen» skjer ved at harpiks fyller opp cellene av kjernen i treet slik det dannes en mørkere kjerne som forsterker furua. Det er denne kjernen som gir malmfuru spesielle egenskaper fordi den blir naturlig impregnert ved at porene rundt vedcellene er tettet igjen av harpiksen. Det finnes eksempler i Norge, på gamle stavkirker for eksempel, som er kledd i malmfuru som har stått ubehandlet i flere århundrer og som fortsatt er tilnærmet like motstandsdyktige som de var som nye. 

Innvendig har vi også gjort gode valg for deg.

Ved å velge laminatgulv skal du være sikker på at hytten kan brukes og du skal ikke trenge å såpe inn gulvet for å beholde den fine fargen. Du kan nærmest gå med skisko inne, selv om vi kanskje ikke anbefaler det, uten å få en skramme i gulvet. Laminatgulvet fra Pergo er svanemerket og lages av kun resirkulert treverk, treverk som ellers hadde blitt brent. 

Her er 4 grunner til hvorfor vi valgte laminatgulv

1.Slitesterkt

Et laminatgulv er veldig slitesterkt og tåler høy belastning. På HYT Bjorli, hvor du har alt du trenger, bare mindre, så ville vi at inngangspartiet skal føles som en del av kjøkkenet og stuen og ønsket ikke å ha fliser i inngangsparti. Da ble det et slitesterkt gulv fra Pergo som er motstandsdyktig mot skarpe gjenstander, som skisko.

2.Naturtro

Dagens laminatgulv kommer i mange fine farger og varianter og kommer med struktur, slik at du kan kjenne både kvist og sprekker. Overflaten er matt slik at følelsen av tre forsterkes. Laminatgulv har en helt annen ripebestandighet enn tregulv og med struktur i overflaten er laminatgulv et veldig godt valg når du skal legge gulv på steder som du ikke ønsker å være redd for riper eller vedlikehold.

3. Vedlikehold

Laminatgulv fra Pergo er et tilnærmet vedlikeholdsfritt og du slipper oljing, sliping og lakking. Gulvet vi har valgt fra Pergo har TitanX-overflate, som er 100% forseglet, noe som gjør det både ripe og vannbestandig.

4.Vannbestanding

Med vannavvisende laminatgulv unngår du at vann, skitt eller søle trekker seg ned i gulvet og misfarger eller lager flekker. Flekker og vannsøl kan enkelt tørkes vekk og er uhellet ute og vinglasset treffer gulvet trenger du ikke annet enn en klut eller papir og gulvet er godt som nytt. 

Her har du nærhet til alt du trenger og kan flytte rett inn. Hyttene har høy standard når det kommer til alt fra kledning til kjøkken og blir levert nøkkelferdig. Målet er minst mulig vedlikehold, slik at du får tid til å gjøre det du vil når du er på hytta.

3 siste artikler

Artikler oversikt

Mindre hytte, større frihet

FAQ/Ofte stilte spørsmål

Destinasjon: Bjorli

Har du spørsmål? Vi svarer på stort og smått

Gruppe