Du har sikkert tusen spørsmål før du kjøper fritidsbolig. Her svarer vi på noen av de

FAQ/ Ofte stilte spørsmål

Du har sikkert tusen spørsmål før du kjøper fritidsbolig. Her svarer vi på noen av de

Kan jeg gjøre endringer på fritidsboligen min?

Ja, om du kommer inn tidlig i prosjektet kan du gjøre endringer og tilvalg innvendig. HYTene leveres nøkkelferdig med god standard, men vi vet at mange vil sette sitt personlige preg på HYTen sin og vi tilbyr en rekke tilvalg.

Les mer om leveransen her

Om jeg kjøper HYTe i nå, hvor lang tid vil det ta før den står ferdig?

Bygginger er i gang og første spadetak ble tatt i juli 2022. De første HYTene vil stå klare rundt sommerstid 2023. 

Vil det bli felleskostnader?

Ja, det vil bli felleskostnader. Disse felleskostnadene er stipulert til 1600 pr mnd. 

  • Løypetilskudd
  • Forsikring av bygg
  • Brøyting
  • Kommunale utgifter
  • Eiendomsskatt
  • Oppbygging av fremtidig vedlikeholdsfond

Les om hvordan du kan dekke dine felleskostnader her

Jeg vil helst vente på hvordan prosjektet utvikler seg. Kan jeg komme inn på et senere tidspunkt?

Vil du sikre deg en enhet du har sett deg ut bør du bli med så snart som mulig. Det er ikke garantert at det blir noen ledige enheter senere. For at HYT Bjorli skal bli realisert er vi avhengig av at folk blir med tidlig i prosessen og at de ikke sitter på gjerdet å venter. Vi håper vi har skapt et konsept og en måte å tenke fritidsbolig på som ikke er gjort på Bjorli før og vi vet at dette er det fremtidens fritidsboligkjøpere vil ha. Ved å ha en fot i nåtiden og en fot i fremtiden har vi skapt et unikt konsept og et fritidsboligmiljø som vil være fantastisk å være en del av. 

Ny vs brukt fritidsbolig

HYT Bjorli er et innovativt prosjekt som utfordrer den normale fjellhyttenormen. Vi vet at det bygges stort og det taes opp mye areal i fritidsboligmarkedet idag og at denne utviklingen ikke kan fortsette skal vi bekjempe klimakrisen. Vi ønsker å være en motsats til denne utviklingen. Ved å ha 22 enheter på en tomt som det "normalt" hadde blitt bygget en eller kanskje to fritidsboliger på har vi allerede kommet en god del på vei. HYT Bjorlis beliggenhet på "flata" på Bjorli gjør det også til en veldig sosial arena hvor du kan gå å besøke naboer i andre felt, du kan gå til skitrekket, til resturanter og andre aktiviteter på Bjorli og delta i det sosiale livet Bjorli er så kjent for. 

HYT Bjorli bygges med en tanke om at du skal slippe så mye vedlikehold. Vi har bevisst valgt materialer som krever lite vedlikehold slik at beboerne får tid til å gjøre det de vil! Du vil også ha betraktelig lavere strømutgifter på en HYTe enn en stor fritidsbolig. Ønsker du å leie ut HYTen så har du et ganske stort geografisk område som kan være interessert grunnet den korte avstanden til togstasjonen(7minutter). Så folk fra hele landet kan komme seg til HYTen og bruke fasilitetene på Bjorli uten å være avhengig av bil. 

Å kjøpe et nybygg vil alltid være et lurt valg når du er på jakt etter fritidsbolig eller bolig generelt. Ved å kjøpe en brukt hytte må man regne med en del vedlikehold i årene fremover. Du ender kanskje opp medå bruke helger og ferier på å vedlikeholde, pusse opp og forandre fritidsboligen fremfor HYTekos på fjellet. 

Utgifter

Ved å kjøpe en splitter ny fritidsbolig vil du ha et klarere bilde av hva dine utgifter de neste årene vil bli. Du trenger ikke tenke på oppgraderinger, oppussing eller vedlikeholdsarbeid på mange år. Du slipper å bekymre deg for ukjente feil eller mangler som kan dukke opp på en brukt fritidsbolig. Ved å kjøpe ny fritidsbolig har du fem års garanti på fritidsboligen din. 

HYT Bjorli bygges med TEK17 standard, som vil si at det stilles strenge krav til god visuell kvalitet, universell utforming og slik at tiltaket oppfyller tekniske krav til sikkerhet, miljø, helse og energi. Det vil si at du vil få lave strømutgifter siden husene er godt isolert. Det vil bli lave driftskostnader og du trenger ikke bruke penger på vedlikeholdsarbeid på lang tid. 

Les mer om TEK17 her.

Hvem er utbygger og har de bygget noe før?

Ansvarlig utbygger er Properia AS, som eies av Lampholmen AS og NBBoliger AS.  Lampholmen AS ble etablert i 2000 og har siden den gang bygget over 600 boliger i Møre og Romsdal og har solid erfaring fra bransjen, med høy faglig kompetanse. NBBolige ASr ble etablert i 2020, men har vært i bransjen i over i 20 år og har solid erfaring og kunnskap. Sammen er denne kunnskapen nå brukt til å realisere HYT Bjorli for å tilby hyttefolket en smartere, mer miljøvennelig og enklere fritidsbolig. 

Les mer om Lampholmen her

Les mer om NBboliger her

Byggetrinn 1 og byggetrinn 2

Byggetrinn 1 ble utsolgt i juli. Byggetrinn 2 hadde salgsstart i slutten av juli og er god i gang med salg. Det bygges fortløpende ved salg av seksjoner i byggetrinn 2. 

Avstand fra vegen til HYTene i byggetrinn 2 er 14 meter. 

Fellesareal/uteareal

Det vil bygges en tuftepark på tomten, som er mellom veien og byggetrinn 2. Denne er perfekt til lekeplass, men kan også benyttes som utendørstrening. Det er også skog og friareal rundt tomten.