Destinasjon: Bjorli


Bjorli er aller mest kjent som en av de mest snørike destinasjonene i hele Norge. Alpinanlegget her er gjerne et av anleggene som åpner først og stenger sist. Når det er sagt, er Bjorli mye mer enn en vinterdestinasjon.

Bjorli – et utgangspunkt for opplevelser året rundt

– Det er mange muligheter hele året på Bjorli. Nettverket av stier er enormt og det gjør at alt ligger til rette for fine naturopplevelser både til fots og på sykkelsetet når snøen har smeltet, forteller Camilla Tollås Nation i HYT.

  Visste du for eksempel at en av inngangene til Tafjordfjella ligger her, nærmere bestemt på Brøste? Der venter kjente mål som Puttegga, Vakkerstøylen og Reindalseter. Veien er ikke lang til Reinheimen Nasjonalpark og Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark, heller. 

Norges tindehovedstad er bare en kort biltur unna

– I tillegg tar det bare i overkant av 40 minutter å kjøre fra hytta til Åndalsnes sentrum, Norges tindehovedstad. Der er du omringet av majestetiske tinder som Vengetindene og Romsdalshorn. Det er bare å få på seg klatreselen, sier Camilla.

 Har du med små barn eller ønsker å vente litt med å trosse høydeskrekken, er Litlefjellet en perfekt tur. Der får du oppleve Romsdalseggen med minimal innsats. Arne Næss Sr. sa en gang på toppen av Litlefjellet; “aldri har mennesket fått så mye for så lite”. Akkurat det er gjengen i HYT helt enige i. – Rampestreken er også en spennende tur for hele familien. Når været er fint kan du se helt til Trollstigen. Hvis det ikke frister å gå begge veier, kan du ta den nye Romsdalsgondolen opp eller ned, det er en opplevelse i seg selv, legger Camilla til.

Det beste av innlandet og vestlandet

Det er ikke uten grunn at mange sunnmøringer og romsdalinger trekker til Bjorli. På grensen mellom Gudbrandsdalen og Møre og Romsdal får Bjorli det beste av Innlandet og Vestlandet. Det stabile klimaet gjør at du kan nyte hyttelivet og naturen hele året.

– Du trenger ikke å gå i fjella for å nyte det Bjorli har å by på. Været i seg selv setter rammen for mange fine hytteturer. Enten du vil ligge rett ut på balkongen og vifte med tærna, eller være i aktivitet, forteller hun.

 Beliggenheten midt mellom Dombås og Åndalsnes gjør også at hytta på Bjorli gjerne blir et samlingssted for hele familien. Her møter familiemedlemmer som har flyttet til Østlandet resten av familien når høytiden og ferien nærmer seg.

En destinasjon i stor utvikling

 

Klatreparken Høyt & Lavt er ofte besøkt av hyttefolket. Både store og små. Der er det sju forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad å bryne seg på. – Høyt & Lavt er bare ett av tilbudene som har dukket opp på Bjorli de siste årene. Fremover skjer utrolig mye spennende og Bjorli som destinasjon vil bare bli mer og mer innholdsrik, sier Camilla. 

Nå har du muligheten til å sikre deg en helt ny hytte akkurat her. Hyttene har høy standard når det kommer til alt fra kledning til kjøkken og blir levert nøkkelferdig. Målet er minst mulig vedlikehold, slik at du får tid til å gjøre det du vil når du er på hytta. Ønsker du å leie ut deler av året? Da er det gode muligheter på Bjorli. Ta gjerne en prat med oss!

Bjorli skisenter

På Bjorli får du særdeles lang sesong, kombinert med effektive heiser og strøkne bakker i alle vanskelighetsgrader. Langrennstilbudet strekker seg over 81 kilometer med varierte løyper i både dalføret og på høyfjellet. Sommeren 2021 fikk skisenteret nye eiere som har store planer for utbygging av destinasjonen Bjorli de neste årene. Skisenteret har allerede fått betydelig oppgraderte tjenestetilbud, med bl.a. nytt velkomstsenter med sportsbutikk, ny restaurant og online heiskortsalg med svært gunstige priser og attraktive produkter.

Bjorli Skisenter har 11 nedfarter med varierende vanskelighetsgrad, fra svært familievennlige grønne bakker til mer krevende røde og sorte bakker.  
Total løypelengde er ca 20 km, hvor den lengste nedfarten er på ca. 5 km. Bjorli Skisenter har 6 heiser, hvorav en 6-seters express stolheis på 1860 meter med kapasitet på 3000 personer pr. time. Fra denne stolheisen kan du ta skitrekk som frakter deg helt inn på fjellet med flotte turmuligheter. På og omkring Bjorli er der oppkjørt 81 km langrennsløyper. Parallelt med stolheisen går det også et T-trekk som mange gjerne benytter ved kulde og dårlig vær. 

Bjorli Skisenter har eget dedikert begynner- og barneområde med 2 heiser og akebakke. Ved barnebakken er det ved vinterferie og påske anlagt bane for barnesnøscooterkjøring. Bjorli kan også by på skøytebane og en rekke andre aktiviteter som bidrar til å gjøre ditt opphold minnerikt.

Ta kontakt med oss idag

Gruppe


3 siste artikler

Bærekraft

Utleie

Bjorli - En perfekt sommerdestinasjon