Bjorli - En perfekt sommerdestinasjon

Bjorli har lenge vært kjent som et av landets mest snøsikre sted, men de siste årene har Bjorli utviklet seg til å være en spennende destinasjon for sommerhalvåret og. Fra storslått natur og landskap til spennende aktiviteter og lokale severdigheter - Bjorli er en idyllisk destinasjon som passer for både par og familier. Hele sommerhalvåret. La oss dykke dypere inn i hva Bjorli har å tilby når snøen er borte.


Fra storslått natur og landskap til spennende aktiviteter og lokale severdigheter, er Bjorli en idyllisk og midt i blinken destinasjon for både par og familier hele sommerhalvåret.

Natur og landskap:

Bjorli er omringet av spektakulære nasjonalparker som Dovrefjell, Sunndalsfjella og Reinheimen, som gir deg en unik mulighet til å oppleve Norges storslåtte natur på nært hold. Utforsk høye fjell, dype daler og frodige skoger mens du lar deg imponere av det rike dyre- og plantelivet som finnes i disse områdene.

Lesjaskogvatnet er en annen naturskjønn attraksjon du ikke må gå glipp av. Denne vakre innsjøen er omgitt av frodige enger og skoger, og er det perfekte stedet for en avslappende piknik eller en rolig spasertur langs vannkanten. For de eventyrlystne, ligger Romsdalen med sine majestetiske fjell og naturskjønne områder, inkludert Trollveggen og Trollstigen, bare en kort biltur unna.

Aktiviteter for alle:

Bjorli er et eldorado for friluftselskere, med et bredt spekter av aktiviteter som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer. Her er noen av de mest populære aktivitetene du kan prøve:

  • Turer: Utforsk de mange turstiene i området, enten du vil gå korte og enkle turer langs elva Rauma eller mer krevende fjellturer i nasjonalparkene og opp til Tussheimbue. Med fantastisk utsikt over Lesja og Reinheimen, er dette en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Se flere forslag til fotturer her.
  • Klatring: Høyt & Lavt klatrepark på Bjorli byr på spennende utfordringer for både store og små, nybegynnere og erfarne klatrere. Sving deg mellom trærne og kjenn på adrenalinkicket!
  • Sykling: Ta med deg sykkelen og utforsk Lesjaskogsvatnet på to hjul. Denne flotte dagsturen tar deg rundt det idylliske vannet, med flere stoppesteder underveis for å ta inn den vakre naturen.
  • Sykling: Opplev panoramautsikt til nasjonalparkriket fra sykkelsetet. Slådalsvegen tar deg over Slådalen fra Lesja til Vågå, og byr på sykling i høyfjellet med panoramautsikt til nasjonalparkriket, i hjertet av fjell-Norge. Dette er en krevende tur med mye stigning. Ønsker du et kortere alternativ uten de bratteste og lengste bakkene, kan du parkere eksempelvis ved Fauttjønn og bare sykle høyfjellsplatået, som går i lett kupert terreng.
  • Kano eller båttur på Lesjaskogvatnet: Utforsk "Skogavatnet" med kano eller båt som du kan leie på Lesjaskogvatnet camping. På vannet finner du flere idylliske øyer, og det er åpent for fiske med stang til og med 9. oktober.
  • Jakt: På Bjorli og i nærområdet kan du blant annet jakte på: 
  • Fiskemåke, stokkand, orrfugl, toppand, hare, rødrev, villmink, grevling, røyskatt, mår
  • Fiske: Lesja er delt opp i tre fiskesoner, der fiskerettene blir forvalta av Lesjaskogsvatnet fiskeforening, Lesja fjellstyre og A/L Lågen fiskeelv. Lesjaskogsvatnet fiskeforening: Gjelder for Lesjaskogsvatnet med Lågen ned til den gamle sognegrensen, Rauma ned til fylkesgrensen og alle vatn og elver innafor grensene til Lesjaskog Heimrast.  Lesja fjellstyre: Lordalen statsallmenning og Dalsida statsallmenning  A/L Lågen fiskeelv: Lågen i Lesja kommune (sone 7) til utløp av Skråkka (ca 7 km sør for Lesjaskogsvatnet). Omfattar og nedre del av Lora elv.  
  • Fiskekort kan kjøpes i dagligvareforretningene i Lesja - Hydro Texaco Bjorli - Sjong Seter på Dalsida eller på iNatur.no 
  • Fiske i Rauma elv nedenfor fylkesgrensen mellom Innlandet og Møre & Romsdal fylker forvaltes av Rauma Elveeierlag SA

Lokale severdigheter og opplevelser:

Bjorli og områdene rundt har også mye å by på når det gjelder kultur og lokale opplevelser. Noen av de mest populære severdighetene og attraksjonene inkluderer:

Vetlegrenda: Besøk denne sjarmerende gata inspirert av Røros' gater, med vakre, tradisjonelle hus, hyggelige butikker og kaféer. Ta en spasertur og nyt den lokale atmosfæren, og ikke glem å ta noen bilder av de vakre bygningene.

Avdemsbue: For de som ønsker å oppleve lokal mat og kultur, er Avdemsbue et must. Denne kafeen og butikken tilbyr et rikt utvalg av nærprodusert mat, drikke og håndverk, og er et flott sted å stoppe innom for et deilig måltid eller kaffe. Du kan også kjøpe unike suvenirer for å ta med hjem som minner fra din tid i Bjorli.

Lesja Bygdemuseum: Dette lille, men fascinerende museet gir deg en innføring i lokalhistorien og kulturen i Lesja-området. Utforsk de historiske bygningene, lær om tradisjonelle håndverk og bli kjent med den rike kulturarven i regionen.


Beliggenhet

Bjorli har fått det beste av innlandet og vestlandet, med unikt klima og en fantastisk beliggenhet i naturskjønne Lesja kommune - geografisk midt mellom Dombås og Åndalsnes, på grensen mellom Gudbrandsdalen og Møre og Romsdal.

Du reiser til Bjorli enten med tog, buss eller bil. Avstander fra:

Åndalsnes: 45 minutter med den berømte Raumabanen (tog), og 40 minutter med bil

Ålesund: i underkant av 2 timer med bil

Molde: ca. 2 timer med bil

Trondheim: ca. 3,5 timer med bil eller tog

Oslo: i underkant av 5 timer med bil eller tog


Nå har du muligheten til å sikre deg en helt ny hytte akkurat her. HYT Bjorli har høy standard når det kommer til alt fra kledning til kjøkken og blir levert nøkkelferdig. HYT Bjorli ligger 6 minutters gange fra togstasjonen, noe som legger til rette for at du kan legge beina høyt på tog til hytta. Målet er mest mulig bærekraft og minst mulig vedlikehold, slik at du får tid til å gjøre det du vil når du er på hytta.

Bjorli er en skjult sommerperle som tilbyr noe for enhver smak. Med sin fantastiske natur og spennende aktiviteter, er det ingen tvil om at dette stedet er en perfekt sommerdestinasjon for både eventyrlystne og de som søker avslapning. Så pakk kofferten, ta med familie og venner, og dra til Bjorli for å skape minner for livet!

Ta kontakt med oss angående HYT Bjorli i dag

Gruppe


3 siste artikler

Bærekraft

Utleiemuligheter

Bjorli - En perfekt sommerdestinasjon